Ο μεγάλος πρόεδρος

Ο Νίκος Γουλανδρής ήταν από τους καλύτερους Προέδρους της Ομάδας μας. Πέθανε στις 6 Αυγούστου του 1983!!Με αφορμή αυτό το olympiakos S.F.P-RED KING θα κάνει αφιέρωμα στην μνήμη του τεράστιου αυτού πρόεδρου 


Ο Νίκος Γουλανδρής, (γεννήθηκε στην Άνδρο το 1913 και πέθανε το 1983) ήταν Έλληνας εφοπλιστής και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ηταν παντρεμένος με τηνΝτόλλυ Γουλανδρή και μαζί απέκτησαν ένα παιδί, τον Πέτρο Γουλανδρή.

Ο Γουλανδρής ξεκίνησε την εμπλοκή του με τον Ολυμπιακό το 1970, και έναν χρόνο αργότερα έγινε γενικός διευθυντής του. Η πολύ καλή δουλεία του, αλλά και η αγάπη του για τον Ολυμπιακό, τον ώθησαν να γίνει πρόεδρος της ομάδας, το 1972.
Η εκπληκτική ομάδα που δημιούργησε την περίοδο 1973-1974 πραγματοποίησε ένα απίστευτο ρεκόρ το οποίο μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταφέρει να το σπάσει καμία ομάδα. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του Πρωταθλήματος, η ομάδα είχε συνολικό απολογισμό 102 τέρματα υπέρ και μόνο 14 κατά. Το επόμενο έτος, η ομάδα βελτίωσε το αμυντικό της ρεκόρ, έχοντας μονάχα 13 γκολ παθητικό.
Ο Νίκος Γουλανδρής θεωρείται ένας από τους καλύτερους προέδρους της ιστορίας του Ολυμπιακού. Δυστυχώς όμως, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την οποιαδήποτε ενασχόληση που είχε με το ποδόσφαιρο.
Τελικώς, πέθανε το 1983 σε ηλικία 70 ετών. Ο μύθος λέει ότι τα τελευταία του λόγια ήταν τα παρακάτω: "Δεν είμαι στεναχωρημένος εξαιτίας του επερχόμενου θανάτου μου. Αυτό που πραγματικά με θλίβει, είναι το γεγονός ότι δεν θα μπορώ ξανά να παρακολουθήσω με τα μάτια μου, την αγαπημένη μου ομάδα, τον Ολυμπιακό."


Ο Ολυμπιακός του Νίκου Γουλανδρη (1972 - 1975)







πήγες(βικιπαιδια ,www.lifo.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις