ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ:ΛΑΖΑΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία, με τον 31χρονο διεθνή Λάζαρο για 2 χρόνια με 1,50 εκ. € από την 1/7. Εμείς θα κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση στην έως τώρα καριέρα του Λάζαρου άλλα και θα εξηγήσουμε, το γιατί αυτή η μεταγραφή αποδεικνύει την δυναμική και την υπεροχή του Ολυμπιακού.


  Ο Λάζαρος ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα  το 2004 σε ηλικία 18 χρονών όταν ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, τον ξεχώρισε με τις καλές του εμφανίσεις τόσο στην Α.Σ Νεαπόλεως οσο και στην μικτή ΕΠΣΜ, έτσι εισηγήθηκε την μεταγραφή του στον "δικέφαλο του βορρά" χωρίς δεύτερη σκέψη. 
  Το καλοκαίρι του 2006 πήγε, χωρίς την άδεια της ομάδας του, κατόπιν πρόσκλησης της Λίβερπουλ στην Αγγλία, όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ο τότε τεχνικός του αγγλικού συλλόγου, Ράφα Μπενίτεθ εισηγήθηκε την απόκτησή του. Στον ΠΑΟΚ έφτασε μια προσφορά ύψους 600.000 ευρώ, την οποία οι Θεσσαλονικείς απέρριψαν, όντες εκτός των άλλων εξοργισμένοι με τη συμπεριφορά του. Μετά την άρνηση παραχώρησης αναγκάστηκε να επιστρέψει στην ομάδα του, όπου το κλίμα ήταν βαρύ για αυτόν και εξομαλύνθηκε μόνο μετά από προσωπική παρέμβαση του Ζαγοράκη τότε προέδρου του ΠΑΟΚ και μια δημόσια συγνώμη του ίδιου. Από τον Μάρτιο του 2007 κι έχοντας λήξει η εξάμηνη διακοπή συμβολαίου που του είχε επιβληθεί, αγωνίστηκε ξανά σε επίσημους αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Με την φανέλα του ΠΑΟΚ σκόραρε 8 τέρματα σε 57 εμφανίσεις.
  Το καλοκαίρι του 2008 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό έναντι συμβολαίου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του στο "τριφύλλι" ήταν την περίοδο 2009-10 όταν κατέκτησε το νταμπλ. Στον Παναθηναϊκό παρέμεινε συνολικά 4,5 χρόνια.Τον Ιανουάριο του 2013 συμφώνησε με την Ιταλική Μπολόνια στην οποία και παρέμεινε 1,5 χρόνο έχοντας συνολικά 39 συμμετοχές και 3 τέρματα στη Σέριε Α, αποχωρώντας στο τέλος της περιόδου 2013-14 έπειτα από τον υποβιβασμό της ομάδας στη Σέριε Β. Το καλοκαίρι του 2014 ανακοινώθηκε από την Έλλας Βερόνα αλλά με την κακή του απόδοση (1 γκολ σε 22 συμμέτοχες) η Βερόνα τον δίνει με την μορφή δανεισμού στην Σαμντόρια για μια χρονιά, εκεί σε 10 συμμετοχές θα πετύχει 1 τέρμα. Το 2016 επιστρέφει στα πάτρια εδάφη υστέρα από 3 χρονιάς απουσίας στην Σέριε Α για λογαριασμό της ΑΕΚ και πραγματοποιώντας 2 από τις ποιο παραγωγικές σεζόν (2016-18) του αφού σε 53 συμμέτοχες πέτυχε 13 γκολ.

O Λάζαρος με την φανέλα της Μπολόνια το 2013.


Αυτή η μεταγραφή όμως δείχνει και την δυναμική της ομάδας μας, αφού πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του ο Ολυμπιακός "μιλάει" με ποδοσφαιριστή πριν να έχει τελειώσει το συμβόλαιο στην μέση της χρόνιας και εν τέλει να ολοκληρώνει μεταγραφή ποδοσφαιριστή από την πρωταθλήτρια ομάδα, την ΑΕΚ αυτό λέει πολλά ιδίως στο επικοινωνιακό κομμάτι της όλης υπόθεσης της μεταγραφής, στην δυναμική αλλά και στην υπεροχή που έχει ο Ολυμπιακός σε σχέση με όλες τις αλλές ομάδες . Όλοι μας ευελπιστούμε η μεταγραφή αυτή να "πιάσει", γιατί πρόκειται για μια θέση, αυτή των εξτρέμ που πονάμε χρόνια τώρα.

   





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις