ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΛΕΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Μια ακόμα πετυχημένη χρονιά είχε και φέτος ο Θρύλος στο άθλημα του βόλει. Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν 4 τίτλους στο εν λόγω άθλημα (2 οι άνδρες και 2 οι γυναίκες). Ας ξεκινήσουμε από την ανδρική ομάδα. Η χρονιά για τον Ολυμπιακό άρχισε ιδανικά καθώς οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν τόσο το League Cup όσο και το Κύπελλο Ελλάδας. Ωστόσο, στο τέλος, ο Ολυμπιακός μας απογοήτευσε στους τελικούς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ από τον οποίο έχασε μάλιστα το πρωτάθλημα. Συνολικά, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τέθηκαν αντιμέτωποι 9 φορές. Ο κυπελλούχος Ελλάδας Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ 6 φορές έναντι 3 του δικεφάλου του Βορρά.



Στο βίντεο που ακολουθεί θα έχετε την ευκαιρία να θυμηθείτε τις νίκες του Θρύλου επί των ασπρόμαυρων: 


Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ:
* 2 φορές για το πρωτάθλημα 
* 1 φορά για το League Cup
* 1 φορά για το Κύπελλο Ελλάδας
* 2 φορές στους τελικούς

Σε ότι αφορά την πορεία της ανδρικής ομάδας στην Ευρώπη, αξίζει να πούμε ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε νωρίς από το CEV Cup. Εκτός Ευρώπης τον έβγαλε η Ρωσική Σουργκούτ. Αποτυχημένη λοιπόν και η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. 
Οπότε, το πρόσημο της φετινής χρονιάς στο ανδρικό τμήμα είχε πρόσημο αρνητικό θα λέγαμε κι όχι θετικό καθώς πρώτος στόχος του Ολυμπιακού, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά και σε όλα τα αθλήματα, είναι να κατακτάει το πρωτάθλημα κάτι που για τρίτη συνεχή χρονιά δεν έγινε. Του χρόνου λοιπόν πιο δυνατοί με στόχο το πρωτάθλημα. 

Ας περάσουμε τώρα στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ η οποία φέτος είχε μια άκρως πετυχημένη χρονιά ίσως και την πιο καλή στην ιστορία της. Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί ότι οι "αμαζόνες" του Θρύλου έφτασαν ως τον τελικό του Challenge Cup ή Κύπελλο του Θριάμβου όπως είναι η Ελληνική του ονομασία. Αυτή ήταν μάλιστα και η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο τμήμα έφτανε τόσο ψηλά στην Ευρώπη. Στον πρώτο τελικό, οι νταμπλούχες Ελλάδας επικράτησαν της Τουρκικής Μπούρσα με 3-1 σετ. Στον δεύτερο τελικό που διεξήχθη στην Τουρκία όμως ηττήθηκαν με 3-0 κι έχασαν δυστυχώς το τρόπαιο. Για να φτάσουν ως τον τελικό όμως χρειάστηκε να αποκλείσουν 4 ομάδες. Η πρώτη άτυχη ήταν η CSM Bucuresti. Η ομάδα από τη Ρουμανία, γνώρισε δύο φορές την ήττα με 3-0 σετ από τον Ολυμπιακό. Στη φάση των 16, τα κορίτσια του Θρύλου απέκλεισαν τη Τσανακάλε από τη Τουρκία με 3-2 σετ μέσα κι έξω. Στα προημιτελικά, τα Θρυλικά κορίτσια απέκλεισαν την Κυπελλούχο Βελγίου Ατερίξ. Στον πρώτο αγώνα στο Βέλγιο, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 σετ ενώ στη ρεβάνς στο Ρέντη 3-1 και προκρίθηκε έτσι στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ. Στους 4, η "άτυχη" ομάδα που βρήκε στο διάβα της τον Ολυμπιακό ήταν η Ενισέι από τη Ρωσία. Ο πρώτος αγώνας στο κλειστό του Ρέντη έληξε 3-1 σετ υπέρ του Ολυμπιακού. Στη ρεβάνς, αν και ο Θρύλος έχανε με 3-0 κατάφερε τελικά στο χρυσό σετ (13-15) να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. 

Δείτε εδώ στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή της μεγάλης πρόκρισης:



Σε ότι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις τώρα, ο Ολυμπιακός και φέτος κατέκτησε το πολυπόθητο νταμπλ το οποίο ήταν και το 5ο συνεχόμενο. Τόσο στους τελικούς του πρωταθλήματος όσο και στον τελικό του κυπέλλου, οι ερυθρόλευκες επιβλήθηκαν του Πανναξιακού. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τους πανηγυρισμούς από την κατάκτηση του πρωταθλήματος:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις