ΕΥΡΩΘΡΥΛΟΣ!

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο γνωστός στον εν Ελλάδι χώρο για τα επιτεύγματα του στον χώρο του αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός, ως κορυφαίος σύλλογος που είναι δεν διαπρέπει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στις ευρωπαϊκές. Χθες σας είχαμε επισημάνει αριθμούς και στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα την κυριαρχία του Ολυμπιακού στον Ελληνικό αθλητισμό. Αν δεν θυμάστε μπορείτε να ανατρέξετε εδώ. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις του Ολυμπιακού στον χώρο του αθλητισμού. Ο Θρύλος, είναι ο σύλλογος στην Ελλάδα με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους. Οι ερυθρόλευκοι έχουν συνολικά 12 διεθνείς κι ευρωπαϊκούς τίτλους στα ομαδικά αθλήματα. Ποιοι είναι αυτοί συγκεκριμένα;
Ποδόσφαιρο (1)
Βαλκανικό Κύπελλο
Μπάσκετ (4)
3 Euroleague + 1 Intercontinental Cup
Βόλεϊ (2)
1 Κύπελλο Κυπελλούχων + 1 Top Teams Cup
Πόλο (5)
1 Champions League (ανδρών) + 1 Super Cup Ευρώπης (ανδρών), 1 Len Trophy (γυναικών) + 1 Len Champions League (γυναικών) + 1 Super Cup Ευρώπης (γυναικών)    
                                               

Από την άλλη βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι και ο μόνος σύλλογος στην Ελλάδα που έχει να επιδείξει κι έναν ευρωπαϊκό τίτλο στα ατομικά αθλήματα. Αυτός, δεν είναι άλλος, από το Cela Cup της πάλης το όποιο είχε προστεθεί στη συλλογή τροπαίων του Ολυμπιακού το 2006.
Να σημειωθεί επίσης, ότι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος που είχε κατακτηθεί από Ελληνική ομάδα ήταν το Βαλκανικό κύπελλο του Ολυμπιακού το 1963 με αντίπαλο την Cska Σόφιας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις