ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Εκτός από μεγάλος ποδοσφαιρικός παράγοντας, ο κύριος Μαρινάκης, έχει δείξει πολλάκις το φιλανθρωπικό του πρόσωπο. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πολλά χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας σημαντικά ανθρώπους και παιδιά που υποσιτίζονταν.



Τον Ιούνιο του 2012 και μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) Greece Debt Free, ο Μαρινάκης εξαγόρασε 1.364.000 € του ελληνικού χρέους, προσφέροντας το συμβολικό ποσό των 168,590 € εκ μέρους των 55 παικτών και υπαλλήλων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς το διάστημα της δωρεάς αντιστοιχούσαν 24.800 € του εθνικού χρέους σε κάθε Έλληνα εργαζόμενο.

Τον Οκτώβρη του 2013, ο Μαρινάκης, ξεκινάει τη συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF αναλαμβάνοντας τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών σε διάφορες χώρες του κόσμου. Παιδιά τα οποία αντιμετώπιζαν πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής συγκεντρώνει το ποσό των 2.000.000 ευρώ και τα διαθέτει σε παιδιά που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Η ομάδα του Πειραιά, από τότε, φέρει απάνω στη φανέλα της το λογότυπο της UNICEF. 




Τον Σεπτέμβριο του 2014, ενίσχυσε οικονομικά τις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας και την τοποθέτηση αδριάντα του Αλέξανδρου Υψαλάντη στην Αθήνα.Επίσης υποστηρίζει διαχρονικά ιδιωτικά φιλανθρωπικές οργανώσεις με κέντρο το παιδί, όπως η 'Αργώ' και το 'Μαζί για το Παιδί'. Ως πρόεδρος του Ολυμπιακού, το Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσε την προσφορά 500.000€ για την επισκευή σχολείων στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά. 

Ο Μαρινάκης έχει υποστηρίξει διαχρονικά πολλές ελληνικές και διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις είτε ιδιωτικά, είτε ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Προσωπικά χρηματοδοτεί το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης με €80.000 ετησίως για 10 χρόνια από τον Ιούλιο του 2014.

Στις 13 Απρίλη 2017, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενίσχυσε οικονομικά την Ιερά Μονή Πειραιώς καταβάλλοντας το ποσό των 10.000 ευρώ. Κάτι ανάλογο είχε πράξει και πριν από 2 χρόνια δίνοντας ξανά το ίδιο χρηματικό ποσό. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι αν μη τι άλλο άνθρωπος στενά συνδεδεμένος με τη θρησκεία κάτι το οποίο έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν. 



Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, δώρισε 75.000 ευρώ στο ίδρυμα ΑΧΕΠΑ, μια ακόμη πράξη που δείχνει το μεγαλείο του. Δείτε περίσσοτερα στο βίντεο που ακολουθεί: 



Μια από τις σπουδαιότερες ενέργειες του είναι αν μη τι άλλο η διεξαγωγή του αγώνα κατά της φτώχειας στις 14/12/2010. Ο πρώτος αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργανώθηκε στη χώρα μας. 




Επίσης,ο 49χρονος εφοπλιστλης έχει στηρίξει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του, ΟΗΕ για το Πακιστάν,και την Αϊτη,την περιβαλλοντική ανάπτυξη "Αρκτούρος",το νοσοκομείο παίδων " Αγία Σοφία " , την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού καθώς και οργανώσεις για τα παιδία όπως το Χατζηκυριάκειο,η Αργώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις