ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΤΣΟΡΙ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΖ


Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής Αλεχάντρο Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο Αργεντινός άσος σήμερα κλείνει τα 36 του και η σελίδα μας θα ήθελε να του κάνει ένα μίνι αφιέρωμα.

Ο 36χρονος άσος, είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τόσο από άποψη βιογραφικού όσο και από την προσφορά του στο γήπεδο. Έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: Ρίβερ Πλειτ, Ράγιο Βαγιεκάνο, Ρούμπιν Καζάν, Ζενίτ, Ολυμπιακό και Βαλένθια. Μετρά συνολικά 345 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο έχοντας ως απολογισμό 92 γκολ και 74 ασίστ. Οι αριθμοί του αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, βιρτουόζο της μπάλας. 

Έκανε τα πρώτα του βήματα στα γήπεδα της Αργεντινής. Αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ρίβερ 17 φορές χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα. Το ταλέντο του όμως δεν του απαγόρευσε να μεταπηδήσει στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Στη Ρωσία, πέρασε αναμφίβολα τα πιο παραγωγικά χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ως παίκτης της Ζενίτ, κατέκτησε 2 ευρωπαϊκά κύπελλα. Το κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2008 και το Super Cup την ίδια σεζόν. Με το ρωσικό σύλλογο αγωνίστηκε συνολικά 59 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Σκόραρε 7 τέρματα και μοίρασε 12 ασίστ. Ύστερα, έπαιξε για λογαριασμό μιας ακόμη ρωσικής ομάδας. Ο λόγος για τη Ρούμπιν Καζάν με την οποία πέτυχε 39 γκολ σε 80 αναμετρήσεις μοιράζοντας ταυτόχρονα και 21 ασίστ. 

Ο Ντομίνγκεζ, είχε την ευκαιρία επίσης να περάσει κι από το Ισπανικό πρωτάθλημα. Έπαιξε για λογαριασμό της Ράγιο Βαγιεκάνο και της Βαλένθια. Με την πρώτη είχε 5 γκολ και 7 ασίστ σε 33 αναμετρήσεις ενώ με τη δεύτερη μόλις 1 τέρμα και 5 ασίστ σε 30 αγώνες. Στην Ισπανία, σίγουρα δεν πέρασε και τα πιο παραγωγικά του χρόνια ως ποδοσφαιριστής ωστόσο, όλοι εκτίμησαν την προσφορά του. 

Ύστερα, πήρε την μεγάλη απόφαση να έρθει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013. Αν και ήρθε στο λιμάνι στα 32 του κατάφερε να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα. Οι αριθμοί του άλλωστε μιλούν από μόνοι τους. 126 συμμετοχές, 40 γκολ και 29 ασίστ. Τι άλλο να πεις; Ως παίκτης του Θρύλου κατέκτησε 5 τίτλους (4 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο). Το 2015 μάλιστα κατέκτησε το Νταμπλ πετυχαίνοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην Ξάνθη.  

Στην πλούσια καριέρα του κατέκτησε συνολικά 11 τίτλους: 
• 4 πρωταθλήματα Ελλάδας,
• 1 κύπελλα Ελλάδας,
• 2 πρωταθλήματα Ρωσίας,
• 1 κύπελλο Ρωσίας,
• 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ,
• 1 Super Cup Ευρώπης,
• 1 παγκόσμιο κύπελλο U-20 με την Αργεντινή 

Επίσης, το 2009, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Ρωσικού πρωταθλήματος μια σπουδαία διάκριση για τον ίδιο σε ατομικό επίπεδο. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις