ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ


Μια σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Ντιεμερσί Μποκάνι. ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό για να ενισχύσει τους πρωταθλητές Ελλάδας στο κενό που έχουν στη γραμμή κρούσης. Ο 31χρονος επιθετικός με θητείες στις Σταντάρ Λιέγης, Άντερλεχτ, Ντιναμό Κιέβου, Νόργουιτς, Χαλ, Μονακό και Βόλφσμπουργκ αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική προσθήκη για τους ερυθρόλευκους καθώς πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία. Οι αριθμοί του άλλωστε αποδεικνύουν πως πρόκειται για έναν επιθετικό που "ματώνει" τα αντίπαλα δίχτυα. Έχοντας αγωνιστεί συνολικά 316 φορές σε συλλογικό επίπεδο, ο Αφρικανός φορ, έχει πετύχει 126 τέρματα κι έχει μοιράσει 56 ασίστ. Από τους αριθμούς του και μόνο, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί ότι έχει έφεση στο σκοράρισμα. Βρίσκει δίχτυα κάθε 2,5 ματς!

Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του με τις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Επίσης, στο βίντεο που ακολουθεί θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση από τις ικανότητες του:


Τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του πέρασε αναμφίβολα στο Βέλγιο. Με τη φανέλα της Άντερλεχτ σκόραρε 48 φορές, ενώ ως παίκτης της Σταντάρ Λιέγης κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα 50 φορές. Επίσης, δεν τα πήγε και τόσο άσχημα στο Ουκρανικό πρωτάθλημα. 19 γκολ και 12 ασίστ σε 46 αναμετρήσεις.

Σίγουρα όλοι θα τον θυμόμαστε από τα γκολ που είχε πετύχει κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό. Τη σεζόν 2009-10, η Σταντάρ είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων με 2-0. Σκόρερ του πρώτου τέρματος ήταν ο Μποκανί ενώ την ίδια χρονιά στους 16 του Europa League είχε σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού στη νίκη της ομάδας του με 1-0. Εκείνος είχε πετύχει το παρθενικό τέρμα της αναμέτρησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει υπάρξει 40 φορές διεθνής με την εθνική του Κονγκό έχοντας σκοράρει μάλιστα και 18 τέρματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις